Verstegen PortalVerstegen. Fun For Food.

Verstegen Nieuwsbrief

Win een gratis kruidenpakket

MVO Enquête 


Verstegen Spices & Sauces B.V. is gecertificeerd op niveau 4 van de MVO prestatieladder. We blijven daarom graag op de hoogte van de ontwikkelingen op MVO gebied en uw gedachten hierover. We zouden het erg waarderen als u 2 minuten kunt sparen om een kleine enquête voor ons in te vullen. Elke 10e deelnemer ontvangt een leuke prijzenpakket bestaande uit consumentenproducten die afkomstig zijn van onze duurzaamheidsprojecten.

MVO Prestatieladder

Duurzaamheid in de genen


Verstegen heeft zich als eerste Kruiden en Specerijen fabrikant en als 3e foodbedrijf in Europa gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder niveau 4. Daarmee onderschrijft Verstegen belangrijke MVO-principes die onder meer betrekking hebben op het nemen van maatschappelijk verantwoordelijkheid, verantwoordelijkheid op het gebied van milieu transparantie en het respecteren van belangen van de stakeholders.

Over specerijen

Kruiden- en specerijenwijzer


De eerste beschrijvingen van kruiden en specerijen stammen uit de tijden van het Oude Egypte en werden ook al beschreven in verschillende vertellingen in de Bijbel. Altijd al benieuwd geweest naar de geschiedenis van kruiden en specerijen?

Fair Trade Peper

De eerste stappen zijn gezet in het volgende duurzaamheids project van Verstegen; Peper uit Banka. Verstegen koopt al haar hele bestaan, 125 jaar, alleen witte peper van het Indonesische eiland Banka, welke onder de naam Muntok peper verkocht wordt. Muntok is de naam van de oude haven van het eiland.

Lees verder

Nieuws

FairFood 2030

Zoals we al eerder melden heeft de Horeca opleiding van het Koning Willem 1 College in Den Bosch een fair food / fastfood project georganiseerd waarbij de studenten een snack moesten bedenken met daarin twee Verstegen kruiden of specerijen. Omdat we benieuwd waren naar het eindresultaat èn dol zijn op specerijen, zijn we gaan proeven in Den Bosch bij de presentatie van de negen snacks.

lees verder

Verstegen wint HRM-duurzaamheidsprijs 2014

Verstegen heeft de prijs, een exclusieve duurzaamheidstraining voor medewerkers, toegekend gekregen door het Leerwerk-loket Rotterdam. Het Leerwerk-loket is een organisatie waar onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om onderwijs beter te laten aansluiten bij de markt én schoolverlaters nog betere kansen te geven.

lees verder

Verstegen toegelaten tot de Tasty10

Tien topbedrijven uit Zuid-Nederland, waaronder Verstegen Spices & Sauces, zijn door een deskundige jury toegelaten tot de ‘Tasty10’. Deze bedrijven importeren voedsel uit ontwikkelingslanden en houden daarbij vergaand rekening met mens en milieu. Met de ‘Tasty10, Good in Food’ inspireert initiatiefnemer Switch bedrijven en consumenten om te werken met verantwoorde producten.

lees verder