Verstegen PortalVerstegen. Fun For Food.

Verstegen Nieuwsbrief

Bewaren van kruiden en specerijen

Bewaar zowel hele als gemalen gedroogde kruiden en specerijen in een gesloten pot op een donkere plaats. Licht, warmte en vocht tasten de kwaliteit aan.

Hele specerijen zijn het langst houdbaar, mits zorgvuldig verpakt. De meeste gemalen specerijen verliezen geleidelijk hun kleur, geur en aroma na circa zes maanden. De specerijen zijn dan weliswaar nog bruikbaar, maar u heeft doorgaans meer nodig voor hetzelfde resultaat.

Verse kruiden en specerijen kunt u het beste gekoeld bewaren, tenzij ze dezelfde dag nog gebruikt worden. Diverse soorten kruiden zijn maximaal twee weken houdbaar wanneer u ze in keukenpapier wikkelt en op circa 5 graden (groentelade van koelkast) bewaart.

Het vriesdrogen van kruiden en specerijen is een manier om de kenmerken van verse specerijen langer te behouden. Door het weken van deze kruiden en specerijen (in water, melk of elk ander vocht wat in het verdere recept voorkomt) komt de kwaliteit van de verse variant weer terug.